Qseal-free - den innovativa slangsvetsen

Conroy Medical

Uppdrag

I rollen som Conroy Medicals produktutvecklingsfunktion utmanades vi med uppdraget att utveckla första sladdlösa slangsvetsen för blodcentraler.

image

En av Oxymas mest komplexa produkter lanseras nu för hela världen

Conroy Medical utvecklar och tillverkar medicinsk utrustning till tappställen och blodcentraler över hela världen.

 

Fokus har alltid legat på att vara främst när det kommer till att uppfylla kundernas behov med innovativa lösningar, men Conroy var ett litet företag med få resurser inom produktutveckling. Det var då som Conroys dåvarande VD, Per Jansson, kom i kontakt med Oxyma och ett långt och framgångsrikt samarbete påbörjades.

 

Samarbetet har innehållit förbättring och utveckling av Conroys slangsvetsar som används vid blodgivning med allt från nyutveckling och innovation till kostnadsbesparingar och produktvård.

 

Det senaste utvecklingsprojektet är den batteridrivna och sladdlösa slangsvetsen, helt unik i sitt slag.

 

– Svetsen behöver hög effekt för att smälta slangen och föregångarna har varit anslutna till ett vägguttag. Den nya med batteridrift ger frihet till användaren, berättar Johan Norelius, kundansvarig och VD på Oxyma Innovation.

 

Andra utmaningar i utvecklingsarbetet var produktsäkerhet och materialval eftersom man inte får komma åt svetsfunktionen när den används och att den samtidigt går lätt att plocka isär för att kunna rengöras ordentligt med alkohol utan att det läcker in till elektroniken.

 

 

 

 

Mer om samarbetet

– För att minimera missförstånd, undvika misstag och utveckla mot ett gemensamt mål, inleder vi alltid våra uppdrag med att först definiera produkten och på så sätt minimera riskerna.

 

– Med definitionsarbetet som grund och i ett tätt samarbete med Conroy lyckades vi skapa en av världens mest innovativa slangsvetsar till en marknadsmässig kostnad, säger Johan Norelius.

 

Conroy Medicals nytillsatta VD, Nicklas Lundman, kan inte annat än att hålla med.

 

– Det har blivit fyra svetsmodeller totalt och vi är jättenöjda med resultatet. Den batteridrivna var den största utmaningen eftersom det är helt ny teknik, men även det löste vi tillsammans med Oxyma. Vi kan verkligen tänka oss att fortsätta vårt samarbete.

 

– Tack vare Qseal-free har vi precis vunnit en upphandling, då har man lyckats, berättar han!

 

Att förstå affären, identifiera behov och välja rätt teknisk lösning har aldrig varit några problem för Oxyma, att utveckla så att vår uppdragsgivare tjänar pengar, det är vår styrka.

Vill du att vi ska kontakta dig?

Detta är ingen korrekt epost-adress.

Formuläret kunde ej skickas.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Försök igen!

Ditt meddelande har skickats.

Relaterat innehåll

Kontakt

Tjänster

Karriär