Populär produkt utvecklades och öppnade dörrar till nya marknader

Conroy Medical

Uppdrag

Utveckla en användarvänlig segmentssvets som kan svetsa många typer av slangar

image

Populär produkt utvecklades och öppnade dörrar till nya marknader

Oxyma fick förtroendet att vara med och utveckla en produkt med ny teknik och funktion som blivit populär bland kunderna. Qseal multi har öppnat nya dörrar på marknaden och stärkt Conroy Medicals ställning i branschen.


Uppdragsgivare: Conroy Medical, en helhetsleverantör inom transfusionsmedicin  

Uppdrag: Utveckla en användarvänlig segmentssvets som kan svetsa många typer av slangar

 

Conroy har sedan 1988 levererat produkter till större medicinteknikbolag. Under 2012 inleddes en satsning för att utveckla nya produkter och sälja dem under eget varumärke. Siktet var även inställt på att implementera innovativ teknik i produkterna.

 

Mycket skulle få plats i en kompakt design
När Conroy medical beslutade sig för en satsning med fler egna produkter intensifierades samarbetet med Oxyma som extern partner inom produktutveckling. Ett av initiativen var att utveckla en ny variant av produkten Opti som är en bänksvets för försegling slangar till blodpåsar som används inom transfusionsmedicin. Marknaden efterfrågade möjligheten att kunna seriekoppla svetsar och Conroy insåg att de behövde ta fram en ny produkt, med ny teknik.

 

– Utmaningen var att ta fram en liten, kompakt och stabil produkt som är lätt att använda. Befintliga lösningar på marknaden var höga och rangliga. Vi behövde även föra in kommunikation via bluetooth för att kunna koppla upp ihop, upp till 8 enheter i serie. Sist, men inte minst behövdes ett bra svetshuvud som klarar många typer av slangar, säger Martin Kleinwichs, utvecklingschef på Oxyma Innovation.

 

Med den kompakta produkten blev monteringen en utmaning och en lärdom blev att det är av största vikt att involvera monteringen tidigt i utvecklingen.

 

Ett år senare fanns Qseal multi
Att vidareutveckla en redan omtyckt produkt för fler användningsområden visade sig vara ett klokt drag av Conroy medical. Qseal multi har öppnat upp för nya möjligheter.

 

– Med den nya generationen har Conroy lyckats bibehålla det som är unikt i både formspråk och prestanda. Vi har förbättrat lönsamheten och samtidigt uppfyllt alla krav. Det har hjälpt företaget in på nya marknader, exempelvis i Asien, säger Nicklas Lundman, CEO, Conroy Medical.

 

 

Vill du höra mer?

Detta är ingen korrekt epost-adress.

Formuläret kunde ej skickas.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Försök igen!

Ditt meddelande har skickats.

Relaterat innehåll

Kontakt

Tjänster

Karriär