Glimra - vinglasställ för säker maskindiskning

Skare Design

Uppdrag

Att utveckla en 3D-printad konceptidé till en konsumentprodukt för massproduktion 

image

Skare sätter sitt namn på kartan med innovativ produkt

Svenska Skare Design startades 2019 med visionen att skapa premiumartiklar för köket som är innovativa och håller en god kvalitet. Drivkraften är att skapa produkter som användaren inte visste att de behövde förrän de provat dem. Designmässigt ska produkterna sticka ut men inte ta över sin omgivning. Ett ledord för Skare är att deras produkter ska vara intuitiva, du ska inte behöva läsa långa och krångliga bruksanvisningar för att förstå hur du handhar dem.

 

Våren 2017 genomförde Oxyma en kampanj under banderollen ”Leta problem”. Det gick ut på att svenska folket fick skicka in sina vardagsproblem och irritationsmoment, stora som små. Vi tog fram ett antal lösningar varav en var hur man på ett enkelt och säkert sätt diskar sina vinglas i diskmaskinen.

 

En tidig konceptprototyp placerades i Oxymas utställning på kontoret där Derek Wamala, initiativtagare till Skare Design, en dag klev in. Han utropade, ”en sån vill jag ha!”…och så blev det.

 

 

 

Efter några konstruktionsrundor, prototyper och tester lanseras inom kort Skare designs vinglasställ med namnet Glimra.

 

”Oxyma är en viktig partner för att förverkliga vår vision. De står för innovation och kvalitet. Skare är bra på produktion, marknad, kommunikation och design. Istället för att bygga en organisation som gör allt vill jag fokusera på det vi är bra på och istället bygga långvariga relationer med pålitliga partners.”

 

Derek Wamala, grundare

 

Med Glimra har Oxyma tillsammans med Skare utvecklat ett ställ som är anpassningsbart efter kundens förutsättningar, är plats- och kostnadseffektivt, samt har en enkel och robust design. Utformningen möjliggör att glas av de allra flesta storlekar, på ett skonsamt sätt, kan placeras i vinglasstället samt att flera ställ kan placeras i maskinen intill varandra för att anpassas till storleken som finns att tillgå i diskmaskinen. 

 

Målet med produkten Glimra är att sätta Skare Design på kartan

Vill du att vi ska kontakta dig?

Detta är ingen korrekt epost-adress.

Formuläret kunde ej skickas.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Försök igen!

Ditt meddelande har skickats.

Relaterat innehåll

Kontakt

Tjänster

Karriär