Profoto A1 - världens minsta studioblixt

Profoto

Uppdrag

Att förstärka Profotos projektteam i arbetet med att designa och utveckla Profotos första ”on camera flash”, det vill säga en smidig fotoblixt som monteras direkt på kameran.

image

Arbetet bakom succéblixten A1

Profoto är ett världsledande varumärke inom blixtljus och tillbehör för fotografering. De ligger i framkant i sin bransch och deras produkter används av världens bästa fotografer.

 

Trots sin framgång fortsätter man att leverera och utveckla nya produkter tillsammans med kamerajättar som Canon, Nikon, Sony mfl.

 

I samarbete med Oxyma har Profoto tagit fram A1, en ”on-camera flash” också kallad ”speedlight”.

 

Världsledande inom blixtar

Profoto är företaget, som tack vare passion, kunskap och erfarenhet, har blivit världsledande inom blixtar och ljusformning. Deras omtyckta, numera klassiska produkter är storsäljare på marknaden och planen är att behålla sin position som världsledare med innovativ blixtteknik.

 

Under de senaste tio åren har Profoto och Oxyma haft ett nära samarbete där vi förstärkt Profotos utvecklingsteam i utvecklingen av blixtar och tillbehör i olika format. För cirka två år sedan behövde Profoto hjälp med att skapa något helt nytt, kanske den mest utmanande produkten hittills.

 

–Den här gången ville Profoto ta fram en smidigare blixt, en produkt som monteras direkt på kameran till skillnad från de större studioblixtarna som varit Profotos signum tidigare, berättar Johan Anséhn, produktutvecklare på Oxyma.

 

A1:ans unika runda blixthuvud skapar ett naturligt ljus och ett mjukt sken som inte liknar något annat på marknaden och vägen dit var utmanande.

 

–Från början visste vi väldigt lite om hur blixten skulle se ut. Det blev mycket efterforskningar baserat på resultat och vilken teknik som skulle in för att den skulle bli så bra som möjligt. Men tack vare ett sammansvetsat team lyckades vi utveckla en helt nyskapande produkt, säger Johan Anséhn.

 

­– Att få jobba med ett företag i världsklass som Profoto, och tillsammans få skapa produkter som gör att kunder över hela världen jublar är otroligt tillfredställande, säger Johan Norelius, VD Oxyma Innovation.

 

–Det är en produkt man kan relatera till och det känns superkul att få ha varit med att utveckla den från grunden, avslutar Johan Anséhn.

 

Profotos R&D Manager Ulrika Björk kan inte annat än instämma.

 

–Produkten har verkligen blivit en stor framgång och samarbetet med Oxymas utvecklare var bra. Framförallt Johan Anséhn som tog ett stort ansvar för mekanik, har gjort ett fint arbete. Det är lätt att samarbeta med honom och han har varit en uppskattad projektmedlem, berättar hon.

Vill du att vi ska kontakta dig?

Detta är ingen korrekt epost-adress.

Formuläret kunde ej skickas.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Försök igen!

Ditt meddelande har skickats.

Relaterat innehåll

Kontakt

Tjänster

Karriär