Elektrisk joystickbas för grävmaskiner

SVAB

Uppdrag

För SVABs räkning har vi utvecklat en elektrohydraulisk joystickbas. I utvecklingen har vi utgått från att efterlikna den hydrauliska föregångaren och dess mekaniska egenskaper. Samtidigt som fokus har legat på att göra den säker, robust och kompakt.

image

SVAB intar nya marknader

SVAB utvecklar och tillverkar styrsystem till grävmaskiner. I branschen är SVAB en känd spelare som inte räds att utmana de stora konkurrenterna med sina nya innovationer. SVABs fokus är att underlätta för maskinförare genom nya innovativa lösningar.

 

SVAB har jobbat med elektriska joysticks i decennier inom andra applikationer, men nu när skiftet från hydraulik till elektronik även sker i grävmaskinshytten ville SVAB vara med från början, och därmed utöka sitt erbjudandet till sitt redan populära multifunktionella joystickhandtag L8.

 

Som en förlängning till SVAB´s egna utvecklingsavdelning var vi på Oxyma med och utformade deras elektriska joystickbas.

 

Utmaningar under utvecklingsprocessen har varit att omvandla de subjektiva kundkraven om hur produkten ska kännas och upplevas till tekniska lösningar.

De tuffa kraven på livslängd har också varit utmanande då miljön i en grävmaskin medger stora yttre påfrestningar.

 

Ytterligare utmaning var att utveckla en säker mjukvara som klarar av att styra anläggningsmaskinernas kritiska funktioner.  

 

Den har hjälpt oss växa vår affär rejält

Fredrik Eriksson, VD, SVAB

 

Joystickbasen har varit en dörröppnare. Det är tack vare joysticken L8’s funktionalitet och flexibilitet tillsammans med joystickbasen som har gjort SVAB till en leverantör av produkter i standardutförandet, istället för som tillval, vilket öppnat upp nya marknader med stora volymer.

Vill du att vi ska kontakta dig?

Detta är ingen korrekt epost-adress.

Formuläret kunde ej skickas.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Försök igen!

Ditt meddelande har skickats.

Relaterat innehåll

Kontakt

Tjänster

Karriär